COLUMN

Onze kleuter is een echte zanger. Hij zingt de hele dag. Zelfs tijdens het eten blijft hij neuriën.
Zijn repertoire bestaat voornamelijk uit christelijke (kinder)liedjes.

Gisteren zong onze lijster zo zijn eigen lied. Het lied begon wel heel bekend. Lees je Bijbel, bid elke dag. Maar dat veranderde bij het tweede couplet. Eat your Bble, pay every day, klonk het in heel keurig kleuter-Engels.

Ik moest er zo hard om lachen. Hij zong het uit volle borst en vol overtuiging.
En toen dacht ik ineens; die tekst klopt eigenlijk nog ook.
Je dagelijks voeden met het Woord van God. Dat is toch zo belangrijk en nodig in ons leven!
Jezus zei het zelf ook al zo. Ik ben het Brood des levens. En Hij werd geboren in Bethlehem. Broodhuis. Dat is geen toeval natuurlijk.

Voor het aardse brood klopt het tweede gedeelte in het zinnetje ook. Pay everyday. Met de huidige prijzen sta je weleens te zuchten in de winkel. Het geld vliegt bijna letterlijk je knip uit. En je hebt er geen grip op. Je moet nou eenmaal eten om in leven te blijven.

Gelukkig is het voedsel voor het eeuwige leven gratis. En ook hiervan moet je dagelijks ‘eten’ om je geest levendig en krachtig te houden. Het is echt geweldig om de Bijbel te lezen. Sinds mijn man en ik het Bijbelrooster op instagram volgen zijn we al zo rijk gevoed door de Woorden van God. Enorm dankbaar daarvoor!

En terwijl mijn kleuter op operahoogte door jubelt, maak ik het lied samen met hem af. Glorie halleluja, lees je bijbel bid elke dag dat je groeien mag!

Door Marijke Ras

Ook leuk om te lezen

De lekkerste recepten van
Koken met Esther