COLUMN

Faya zingt haar favoriete liedje: “iedereen is anders niemand is als jij. Iedereen is anders jij bent jou en ik ben mij.”

Met zes verschillende kinderen waarvan een aantal andere ouders hebben zijn de verschillen letterlijk en figuurlijk groot. 

Blond, bruin, blauwe ogen, bruine ogen we hebben van alles wat. En niet alleen het uiterlijk verschilt maar ook het karakter en het innerlijk van de kinderen. 

Wat ik ontzettend belangrijk vind, is dat onze kinderen weten wat hun gaven en talenten zijn. Als ze weten waar ze goed in zijn is het makkelijker om te accepteren dat de ander wat beter is in bepaalde dingen. Zo is de ene sterk de ander slim, wint de ene met voetbal en zingt de ander mooier. Het is fijn om te weten wat je talenten zijn. 

Ook is het fijn om de gaven en talenten van je familieleden te kennen. Af en toe kun je daar zelfs geweldig gebruik van maken. 

Faya en Demi hebben beiden het talent om behulpzaam te zijn. Finn maakt daar dankbaar gebruik van als hij heerlijk op de bank ligt en er moet iets van boven gehaald worden. Faya kan ontzettend goed haar snoepjes of chipjes delen. Finn gaat dan “toevallig” naast haar zitten en eet lekker mee. 

Gaven en talenten, zo mooi dat iedereen uniek is. Hoe vaak wordt er gekeken naar wat niet goed gaat bij onze kinderen. En hoe vaak kijken we naar wat er niet goed gaat bij onszelf. Als moeder, als vrouw als mens. Vergelijken we onszelf en onze kinderen met anderen om ons heen. Met de maatstaven die de maatschappij heeft bedacht. Maar vergeet niet je bent uniek gemaakt door je hemelse Vader. Je hebt je eigen gaven en talenten. Jij bent uniek! Iedereen is anders niemand is als jij. 

Geschreven door: Amy* (41). 20 Jaar getrouwd met Collin. Ze hebben drie “eigen” kinderen Joy (18) Nicky (16) en Joël (14) en drie pleegkinderen Demi (7), Finn (4) en Faya (3). Ze doen nu 13 jaar aan crisisopvang met de mogelijkheid om te blijven als de kinderen niet terug naar hun eigen ouders kunnen.

*= Alle namen zijn gefingeerd en zijn, vanwege privacyredenen, alleen bekend bij de redactie.

Andere columns van Amy

Koken met Esther