Omdat je God liefhebt en Zijn wil wilt doen, zal satan er niet aan denken om jou te verleiden met iets wat slecht lijkt; hij weet dat je dat meteen zal weerstaan. In plaats daarvan zal hij je verleiden met dingen die goed lijken. Zo wist hij Eva ook te verleiden. Genesis 3:6: ‘En de vrouw zag dat die boom goed was om ervan te eten en dat hij een lust was voor het oog, ja, een boom die begerenswaardig was om er verstandig door te worden; en zij nam van zijn vrucht en at…’ Oh, wat moeten we onze gedachten en ons hart bewaren en bewaken. Wij hebben scherpzinnigheid nodig om te ontdekken wat een verleiding is en wat niet. Het is interessant om in I Timotheüs 2:14 te lezen dat niet eerst Adam werd misleid maar de vrouw, en dat er daarna staat: ‘maar zij zal in de weg van het baren van kinderen zalig worden, als zij blijft in geloof, liefde en heiliging, gepaard met bezonnenheid.’ Bezonnenheid staat voor bedachtzaamheid, behoedzaamheid en vastberadenheid. Als wij het moederschap omarmen en ons toeleggen op ons geloof in Jezus Christus, dan zullen we de verleidingen die zo mooi lijken leren herkennen. Onthoud deze zin: Alles van God is goed, maar niet alles wat goed lijkt is van God. Als wij niet sterk staan in ons geloof, zullen de verleidingen ons en onze kinderen overspoelen zonder dat we het door hebben. GEBED: Heer, wilt U mij inzicht geven zodat ik de verleidingen herken. Ik wil wandelen in geloof en bezonnenheid, zoals U dat van mij verlangt. In Jezus’ naam. AMEN.