Een ergernis is dat je snel aanstoot neemt en je snel ergert. Wat kunnen we daar zo af en toe last van hebben hè. Ik in ieder geval wel. Maar ik wil het niet. Omdat Gods Woord het zegt en omdat het grote invloed heeft op mijzelf en op mijn man en kinderen. Snel geërgerd zijn ontneemt ons de vreugde van de dag en de liefde voor die ander. Het maakt ons hart koud en liefdeloos. Ik ergerde mij iedere ochtend aan mijn man. Hij maakte allerlei geluidjes bij het wakker worden. Alleen al het schrapen van zijn keel irriteerde mij mateloos. En het bepaalde mijn dag. Tot ik besloot dit negatieve gevoel tegen te gaan. Want ik merkte dat hij nergens last van had. Hij was zich van geen kwaad bewust en hij had een vrolijke dag. Ik was boos en negatief omdat ik begon met een enorme ergernis die mij de hele dag achtervolgde. Het besluit was genomen. Ik wilde deze ergernis niet meer voelen. Ik bad ervoor en ik bad steeds weer als ik ’s morgens die ergernis weer voelde opzetten. En eind goed, al goed. Ik moet zeggen dat ik de geluidjes niet eens meer hoor. Het begint allemaal met het bewust worden, het nemen van een besluit en ervoor te bidden. Vul zelf maar in wat jouw ergernis is en ga er mee aan het werk. Het maakt je een mooier persoon en fijn om mee te leven J. GEBED: Lieve Heere Jezus, ik wil mijn ergernissen aan U geven. U wilt mij er liefde en geduld voor in de plaats geven. Help mij liefdevol en geduldig te reageren als iets vandaag bij mij een verkeerde emotie oproept. Ik heb U nodig. In Jezus’ naam bid ik dit. AMEN.