In het vers hierboven valt me het dikgedrukte het meest op. De machten van de duisternis van dit tijdperk! Er zijn dus duidelijk machten van de boze bezig om ons in dit tijdperk heel specifiek van God af te houden. Om stand te houden is het belangrijk om de verzen die volgen toe te passen. En de hele wapenrusting van God aan te trekken. Omgord jezelf met de waarheid: probeer echt de waarheid te spreken en het uit te dragen. Bekleed jezelf met gerechtigheid: heb gerechtigheid lief en kom voor onrecht op. De voeten geschoeid met de bereidheid van het evangelie van de vrede. Wees te allen tijde bereid het evangelie te delen. Neem het schild des geloofs ter hand om alle vurige pijlen van de boze te kunnen doven. Het schild des geloofs staat voor het Woord van God, de Bijbel. Probeer echt dagelijks de Bijbel tot je te nemen. Al is het een vers. Want alleen daarmee ontmasker je de leugens van satan. Denk aan het geweldige voorbeeld van Jezus in de woestijn (zie Lucas 4). En draag de helm des heils om je denkcentrum te beschermen. Laat niet alles toe. Word bewust van wat je denkt. God wil je helpen. Je hoeft het niet alleen te doen. Trek de wapenrusting vandaag aan, en weet je beschermd in Jezus’ naam. GEBED: Dank U, Heere Jezus, voor de wapenrusting, ik wil mijzelf daarmee beschermen. De invloeden van buitenaf zijn vaak zo groot en ik ben mij bewust dat we strijden tegen machten van de duisternis. U heeft de overwinning behaald en daarin wil ik staan en ten strijde trekken! In Jezus’ naam. AMEN.