Soms sta je al op met een ondankbaar en negatief gevoel. Ik tenminste wel. Wat helpt het dan om acht te slaan op Zijn gunstbewijzen. Het woord gunstbewijzen staat voor het woord gunst. En gunst betekent: goedheid die niet verplicht is. Iets krijgen zonder dat je het verdient. Dat heet genade. Sta vandaag eens heel bewust stil bij die zegen van gunstbewijzen. Sta eens stil bij wat God je allemaal heeft gegeven en voor je heeft gedaan. Hij gaf Zijn leven voor JOU! Hij trok JOU met Zijn liefde waardoor je nu een nieuw leven mag leiden. Je mag vrijmoedig voor de troon van God komen, ongeacht wat je hebt gedaan en wie je bent. Daarbij heb je een huis om in te wonen, een bed om in te slapen, je hebt kinderen gekregen, vrienden en een maatje voor het leven. En dit zijn nog maar een paar gunstbewijzen. Wij kennen ontelbaar veel gunstbewijzen. We zijn rijke, gezegende moeders. Als je acht slaat op Zijn gunstbewijzen dan verandert dat je denken, je gedrag en je spreken. En jouw huis zal gevuld zijn met liefde. Wie wil dat nou niet?! Klaagliederen 3:22-23 zegt: ‘Het zijn de gunstbewijzen des HEREN, dat wij niet omgekomen zijn, want Zijn barmhartigheden houden niet op, elke morgen zijn zij nieuw, groot is Uw trouw’! Een liefdevolle dag gewenst, lieve moeder! GEBED: Dank U voor Uw gunstbewijzen, lieve Vader. Vergeef mijn negatieve en ondankbare gevoel, wat de oorzaak ook mag zijn, ik wil die gevoelens aan U geven en ze bij U laten. Opdat Uw liefde in mijn hart en huis woning zal maken. In Jezus’ naam. AMEN.