Wij zijn misschien niet oud, maar ouder dan onze dochters J. We moeten dus een goed geestelijk voorbeeld zijn voor onze dochters. Zoals wij praten, zullen zij praten. Zoals wij ons kleden zullen zij zich kleden (in grote lijnen dan… want er zijn fases waarop zij een andere outfit kiezen dan wij wensen). Zoals wij ons gedragen, zo zullen zij zich gedragen. Ben jij je bewust van het voorbeeld dat je geeft? Jouw manier van leven hoort het volgen van Jezus te weerspiegelen. Wees liefdevol naar je man toe, zodat zij later ook liefdevol zullen zijn naar hun man toe. Maak het gezellig en knus, zodat zij later ook een gezellig en knus thuis kunnen maken. Misschien heb je hierin zelf geen goed voorbeeld gehad. Vraag dan een vriendin of kennis bij wie je het wel ziet, om jou te helpen. En lieve moeder, vergeet niet voor je dochter(s) te bidden. Dit is het en grootste goed dat je ze mee kunt geven. Bid dat zij zich zullen uitstrekken naar heiligheid. En daarin godvrezende keuzes zullen maken. GEBED: Lieve Heere Jezus, zo wil ik vandaag mijn dochters voor Uw troon van genade brengen. Help mij als moeder een goed voorbeeld te zijn. Een voorbeeld in het vrouw-zijn zoals U het bedoeld heeft. Bewaar mijn dochters voor de misleidingen van deze wereld. Help ze standvastig in U te blijven en op U te vertrouwen. In Jezus’ naam. AMEN.