Ik weet niet hoe het er in jullie gezinnen aan toegaat. Maar hier heb ik, als mijn kinderen om mij heen zijn, weinig tijd voor mezelf. Zodra ik bijvoorbeeld een boek of magazine pak, wordt er al snel iets aan me gevraagd. Mijn man daarentegen kan rustig gaan zitten en de krant lezen zonder dat de kinderen hem storen. En als ik iedereen heb voorzien van eten en e i n d e l i j k zelf kan gaan genieten van mijn eten, heeft bijna iedereen het eten op en vragen ze om een glaasje water of het toetje. En dit zijn nog maar twee dingen… ik kan het aanvullen met een hele waslijst… Maar dat doe ik niet en dat wil ik ook niet, want ik zie hier ook iets moois in. We leren zo om werkelijk zoals Jezus te zijn. Het moederschap doet ons sterven aan onszelf. Het belang van de ander gaat boven het belang van onszelf. We leren op deze manier de ander uitnemender te achten dan onszelf. Zulke mooie en waardevolle levenslessen. We willen worden zoals Jezus. En zie hier: de lessen worden ons dagelijks voorgeschoteld. Probeer je vandaag niet te storen of te ergeren, maar zie ze als lessen die een mooiere mama van je maken. GEBED: Dank U, Heer, voor de lessen die U mij leert door het moederschap heen. Lessen waar ik niet meteen bij stilsta of waar ik soms juist tegen vecht. Help mij alles in balans te brengen en U de ruimte te geven zodat U in mij tot uw doel kunt komen. In Jezus’ naam. AMEN.